NAPSUGÁR
RETRO
APARTMAN

Pár évvel ezelőtt lehetőség nyílt Agárdon a Napsugár Üdülőszövetkezet területén megvásárolni az egykori nyaraló ingatlanokat és akkor találtunk rá erre a szuper adottságokkal rendelkező, kétszintes, DNY-i fekvésű nagy ablakokkal, terasszal ellátott, tetőtéri apartmanra az egyik szövetkezeti épület második emeletén. Egy nyugdíjas pár tulajdona volt korábban ez a lakrész, ők anno felújították a saját elképzeléseik szerint és itt töltöttek minden nyarat a gyerekekkel, unokákkal. Ott álltunk a nyolcvanas évek erősen leharcolt sötétbarna nyílászárói, MDF bútorai és használati tárgyai között, hogy ebből most akkor csináljunk valami olyat, amilyenben mi is szívesen töltenénk a szabadidőnket, amire felcsillant a szemünk, mikor először beléptünk ide. És akkor felpattantunk a nosztalgia-vonatra, előtört a sok kellemes gyerekkori emlék, illetve azoknak a régi nyaraknak a képi világa, amiket a nagyszüleink és szüleink fotóalbumaiban, magazinjaiban láttunk. Ilyet szeretnénk! Legyen ez egy olyan retro apartman, ahol a 60-70-80-as évek tárgykultúrája, vidám színei összhangban lehetnek egymással és az ingatlan olyan értékes elemeivel, mint például az emeletre vezető csodaszép, világos, bükk lépcsőkorlát, amely a nappali egyik oldalán fut fel. Ehhez szerettük volna kortárs hazai alkotók munkáit is hozzákapcsolni, megmutatni, hogy az ún. mid-century modern stílus mentén mennyi szépség, játékosság rejlik, milyen jól megfér egymással az egykori és a mai design, ha az alapokat letisztulttá tesszük és engedjük élni a tárgyakat. A századközepi stílus olyan elemeit találtuk szimpatikusnak, mint az egybefüggő, világos közösségi terek, a nagy üvegfelületek, a kint és bent közötti határ elmosódása, a geometriai formák központi szerepe. Mindezt természetes anyagokkal, vidám, napsugaras színekkel és a későbbi korok emblematikus design tárgyaival párosítottuk.

 

A Napsugár Üdülőszövetkezet területén, a zárt, ősfás parkban több régi üdülőépület van, a miénk a szélén a legcsendesebb. Ennek a többlakásos társasház-jellegű épületnek a második emeletén található a kétszintes tetőtéri apartmanunk, ahol 4-5 fő kényelmesen elfér. Az emeleten van légkondi, a földszinten kereszthuzatot lehet csinálni a szúnyoghálós bejárati- és erkélyajtónak köszönhetően. A kábeltévé mellett korlátlan 500Mbit-es internet van bekötve, így akár mindenki külön nézheti a saját készülékén a saját Netflix előfizetésével a sorozatokat. De nyilván nem ezért jön ide, aki minket választ. :) A kanárisárga lámpa mellett egy Bluetooth hangszórós, rádiós óra is helyet kapott, ezzel a saját playlist-jeiket is hallgathatják a vendégek. A DNY-i fekvésű, kertre néző, tágas erkélyen lehet napozni, követni a vízimadarak vonulását, a napernyőt kitekerve és az asztalt kihúzva reggelizni, ebédelni, vacsorázni, társasozni is. Az erkélyen pozsgások és barátságos kaktuszok sorakoznak. Aki hideg időben jönne, annak jó hír, hogy cirko fűtésünk is van. A 3-égős Karancs tűzhely mellett mikrohullámú sütő, vízforraló, kávédaráló, narancs alakú retro prés, és eredeti csehszlovák melegszendvics-sütő is található a konyhában. A kényelemhez a hajszárító és a vasaló is hozzájárul.

 

A kertben felnőtt és gyerekmedence, játszótér, homokozó, klasszikus beton pingponasztalok, és sütögetőhely is van (bográcsot adunk) a medencék 9:00-18:00 között látogathatók, ehhez 4 fő részére szezonbérletet biztosítunk (plusz 4db úszósapkát, hátha kérik). Pingpongütőket, -labdákat, -hálót, tollas szettet és egy pakli kártyát is adunk a hozzánk érkezőknek, sőt rengeteg régi National Geographic magazint is lehet lapozgatni, ha épp nem a strandolást, biciklizést, madárlest vagy horgászást választják a kedves vendégek. Távirányítós kapunyitóval lehet bejutni a ház melletti biztonságos kocsibeállóhoz, innen lépcsőn lehet megközelíteni az apartmant.

 

A Velencei-tó, a Madár Rezervátum biciklivel/autóval 3 perc, az Agárdi Termál- és Gyógyfürdő, valamint Agárd központja a híres halsütővel és rétesezővel, a POP Strand, a Szabadstrand és a Lidl 5 perc. A tónál mindenféle vízi sportot ki lehet próbálni, akár oktatóval is. A közelünkben, gyalog kb 5 percre a kertvároson át, van egy nyilvános sport park, profi erdei futópályával, ami tenisz- és focipályákat ölel körül és árnyas fák, bokrok szegélyezik, aki nyáron is szeret mozogni, annak ez itt a mennyország!

 

Szeretjük, hogy az itt lakó és nyaraló emberek kedvesek, nyitottak, családias a hangulat. Lehet nagyon békésen lenni és aktívan is tölthetjük az időt.

Mindenkit szeretettel várunk! :)

 

Barbara és Dávid